Over mezelf

Foto's van ons gezinnetje dankzij de lieve @jesuisirmy

Sinds ik zelf moeder ben besef ik meer en meer dat echt alle cliché's over kinderen en het moederschap kloppen. Ik probeer zelf zoveel mogelijk vast te leggen op foto omdat een herinnering alleen snel durft te vervagen en omdat ik besef met onze oudste dochter Lisa dat ze echt zo snel groot worden. Foto's zijn voor mij dan ook ontzettend belangrijk. Daarom vind ik het zelf ook zo fijn om, niet alleen de bijzondere momenten, maar ook gewoon de dagdagelijkse gebeurtenissen vast te leggen op foto. 

Ik heb 12 jaar als vroedvrouw gewerkt, en toen ik na men bevallingsverlof van Lowie terug begon te werken bleek al snel dat de onregelmatige uren van mij en mijn man zijn werk niet meer te combineren waren met twee kindjes. Samen hebben we dan beslist dat ik tijdelijk met onbetaald verlof zou gaan. Door de extra tijd die vrijkwam is mijn passie voor fotografie alleen maar toegenomen. Na een tijdje bleek dat het moederhuis, waar ik jaren doodgraag voor de moedertjes en kindjes heb gezorgd, zou gaan sluiten.

De keuze werd dus voor mij al gemaakt... En zo is het fotograferen van die lieve kleine wondertjes uitgegroeid van een enorme passie tot mijn beroep. Hier ben ik zo dankbaar voor. 

Ik deed mijn job als vroedvrouw doodgraag maar de voldoening die ik nu krijg door al die kleine wondertjes te mogen vastleggen op foto is even sterk als wat ik had tijdens mijn werk als vroedvrouw.

​Door mijn jarenlange ervaring als vroedvrouw en dagdagelijks geconfronteerd te worden met één van de mooiste momenten in een mensenleven blijf ik zwangere buikjes, pasgeborenen, baby's, kindjes en families, de manier hoe ouders met hun kinderen omgaan heel bijzonder vinden. Ik besef erg goed dat het krijgen van kinderen iets heel bijzonders is, en tegelijk zo kwetsbaar. 

Fotografie is voor mij meer dan alleen foto's maken. Het gaat over emoties vastleggen, een sprankeling in de ogen zien, geluk en liefde terug vinden in een foto, en mooie tastbare herinneringen voor later te kunnen geven. 

​Wil je ook graag een prachtige herinnering voor later? En bevalt mijn stijl van fotograferen je? Neem dan gerust contact met me op.

En wie weet, tot binnenkort.

Liefs Gwen