Newlife Stories studio setting

Ik raad je aan om al contact op te nemen tijdens de zwangerschap, zo kunnen we jullie wensen al eens rustig overlopen en hou ik een plekje vrij in men agenda om de newbornshoot te plannen tijdens de eerste levensweken van je kindje.

Newlife Stories in men prachtige studio te Kapellen: met een mooie bohemien huiselijke achtergrond setting, dekentjes, mandjes... waarbij, naast gezinsfoto's, foto's met broer(s) en/of zus(sen) ook foto's van de baby apart worden genomen op de mooie dekentjes en geposeerde foto's van je kindje in een mandje ook mogelijk zijn.

Deze shoot plan je best bij voorkeur in de eerste twee-drie levensweken omdat je baby'tje zich dan nog heel gemakkelijk in die typische foetushouding laat leggen voor de foto's waarbij hij/zij 'geposeerd' in het mandje ligt. Deze shoot gaat door in men prachtige daglichtstudio te Kapellen ( vanaf mei 2024). Ik werk met natuurlijk licht vandaar dat de shoots enkel overdag doorgaan en altijd in de voormiddag starten.

Ik vind het fantastisch om die kleine handjes en voetjes, de grimassen, de band tussen jullie en je pasgeboren baby'tje, eventueel broer(s) en/of zus(sen) mee te betrekken, de liefde en de emoties vast te leggen op beeld.

Ik maak dus foto's van jullie als gezin, mama met de baby, papa met de baby, eventueel broer(s) en/of zus(sen) met de baby. Ik geef wel wat aanwijzingen, heb bepaalde 'poses' in gedachten of ik vraag om bepaalde handelingen uit te voeren ( vb het handje van je baby'tje vasthouden, aan het raam gaan staan ivm het licht, dat broer en/of zusje een kusje geven, enz....Maar, en zeker met eventueel broer(s) en/of zus(sen) erbij is het vooral wat inspelen op wat zij doen. Ik probeer jullie andere kindjes er op een leuke manier bij te betrekken, om zo tot het mooiste resultaat te komen. Ik laat je baby'tje ook zelf het tempo bepalen en ik forceer niets. Alleen zo kan je tot het mooiste en het puurste resultaat komen.

Ik hou van een tijdloze, stijlvolle setting. Ik gebruik geen felle harde kleuren. Eerder zachte tinten of warme kleuren. De kleuren waar ik mee werk zijn naturel tinten zoals vb beige, lichtbruin, donkerbruin, camelkleur,  gebroken wit, olijfgroen, roestkleur,... Dit in combinatie met natuurlijke materialen. Ik heb verschillende mandjes, houten schalen, emmer om je baby'tje in te leggen.

Inwikkeldoeken, achtergronddoeken, haarbandjes, mutsen, wollen pakjes,... heb ik in verschillende tinten en kwaliteitsvolle materialen dus keuze genoeg om wat variatie in de foto's te brengen. Je hoeft dus zelf niets te voorzien, tenzij je spulletjes hebt die je graag mee op de foto wil. 

De duurtijd van de shoot hangt af van je baby'tje, en het is geen probleem als je kindje vb net moet eten als je toekomt, of als hij/zij tijdens de shoot wil eten of knuffelen bij je, dat is geen probleem. Hier wordt zeker voldoende tijd voor gemaakt. En indien je wenst worden hier ook foto's van gemaakt. ( Heel graag!:) We volgen gewoon het ritme van hem/haar. Je baby'tje kan rustig slapen tijdens het maken van de foto's. Ik forceer niets en zo krijg je de mooiste beelden. De fotoshoot kan omwille van die redenen dus soms iets langer duren. 

Vooraf mag je je keuze doorgeven welke kleuren die je graag ziet ( op de voorbeelden hierboven kan je zien wat ik allemaal in huis heb), eventueel een bepaald mandje, bepaalde poses,...Zo kan ik de shoot goed voorbereiden en klaarleggen naar jullie wensen zodat ik vlot kan werken. Tijdens de shoot kunnen er uiteraard nog aanpassingen gebeuren moest je bepaalde dingen toch liever anders zien.

​De shoot reserveren doe je best in de zwangerschap omdat sommige periodes heel snel volgeboekt zijn. Dan hou ik een plekje voor jullie vrij rond de vermoedelijke bevallingsdatum. Eens je bevallen bent laat je me best zo snel mogelijk iets weten, en dan spreken we een concrete dag af. Ook als je vroeger bevalt, laat het me dan zeker weten, dan bekijken we vanaf wanneer het het beste kan voor je kindje.