Newlife Stories bij je thuis

Ik raad je aan om al contact op te nemen tijdens de zwangerschap, zo kunnen we jullie wensen al eens rustig overlopen en hou ik een plekje vrij in men agenda om de newbornshoot te plannen tijdens de eerste levensweken van je kindje. Vooraf maak je al een keuze welk soort shoot je graag wil. *Newlife Stories in studio setting of Newlife Stories bij jullie thuis.

*Newlife Stories bij jullie thuis. ( voorbeelden hierboven ) Hierbij neem ik geen dekentjes en/of mandjes mee. Maar fotografeer ik in jullie eigen vertrouwde omgeving. En gebruik ik jullie eigen spulletjes om de baby in te fotograferen. Vb wiegje, eigen dekentjes, grote slaapkamer voor de gezinsfoto's,...Newlife Stories bij jullie thuis plannen we best in de eerste 6 weken na de geboorte. Ik vind het fantastisch om die kleine handjes en voetjes, de grimassen, de band tussen jullie en je pasgeboren baby'tje, de liefde en de emoties vast te leggen op beeld. Deze shoot gebeurt bij je thuis en verloopt spontaan. Af en toe geef ik wel wat aanwijzingen of vraag ik om bepaalde handelingen uit te voeren ( vb het handje van je baby'tje vasthouden, aan het raam gaan staan ivm het licht, dat broer en/of zusje een kusje geven, enz....Om zo tot het mooiste resultaat te komen. Ik laat je baby'tje zelf het tempo bepalen en ik forceer niets. Alleen zo kan je tot het mooiste en het puurste resultaat komen. Bij deze shoot aan huis neem ik geen props, achtergronddoeken of inwikkeldoeken... mee. Eventueel wel een klein inwikkeldeken of groter deken in neutrale kleur om als sprei te gebruiken op vb het grote bed indien je dit wenst. Dit mag je vooraf dan doorgeven.

Ik werk met natuurlijk licht vandaar ik dus fotografeer in de ruimte met het meeste daglicht of aan een raam. Meestal in de kinderkamer, grote slaapkamer of woonkamer. 

Bij deze shoot leg ik de focus op het kersverse baby'tje maar tegelijkertijd ook op jullie nieuwe gezinnetje. Het worden foto's van jullie baby'tje alleen, met mama en papa, eventuele broertjes en/of zussen,...

Deze shoot duurt gemiddeld 1,5-2 uur. Maar de duurtijd van de shoot hangt vooral af van je baby'tje, en het is geen probleem als je kindje vb net moet eten als ik toekom, of als hij/zij tijdens de shoot wil eten of knuffelen bij je, dat is geen probleem. Hier wordt zeker voldoende tijd voor gemaakt. En indien je wenst worden hier ook foto's van gemaakt. We volgen gewoon het ritme van hem/haar. Je baby'tje kan rustig slapen tijdens het maken van de foto's. Ik forceer niets en zo krijg je de mooiste beelden. De fotoshoot kan omwille van die redenen dus soms iets langer duren.

​De shoot reserveren doe je best in de zwangerschap omdat sommige periodes heel snel volgeboekt zijn. Dan hou ik een plekje voor jullie vrij rond de vermoedelijke bevallingsdatum. Eens je bevallen bent laat je me best zo snel mogelijk iets weten, en dan spreken we een concrete dag af. Ook als je vroeger bevalt, laat het me dan zeker weten, dan bekijken we vanaf wanneer het het beste kan voor je kindje.